Tog 24. marta imao sam 9 godina, u podrum sam poveo i svog kanarinca Ćićija

Izvor: Luftika.rs, 24.Mar.2024, 13:05

Tog 24. marta imao sam 9 godina, u podrum sam poveo i svog kanarinca Ćićija

Te godine NATO pakt je slavio 50 godina postojanja, a ovaj skromni jubilej deklarisanog odbrambenog saveza obeležen je vojnim napadima i bombardovanjem Savezne Republike Jugoslavije. Počelo je 24. marta, dva dana nakon rođendana moje majke.
Rat na prostoru Kosova i Metohije naslonio se na sukobe u Hrvatskoj i Bosni, te je nakon Dejtona ubrzo počelo krvoproliće u južnoj srpskoj pokrajini. Teroristi OVK i srpska vojska i policija vodili su borbe dok smo mi u Beogradu živeli i odrastali vrlo skromno, ali prilično sigurno i bezbedno.
Kulminiralo je tokom ’98 godine, kada su mediji izveštavali o ubijenim civilima, o terorističkim akcijama protiv srpskog stanovništva,...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.