To u praksi znači... Ne treba nam Ukrajina u NATO

Izvor: B92, 16.Jun.2023, 12:40

To u praksi znači... "Ne treba nam Ukrajina u NATO"

Moskva -- Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg odbacio je ulazak Ukrajine u Alijansu tokom sukoba, ali je naglasio da njihova vrata za Kijev ostaju otvorena.

Na to je podsetio zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev na zvaničnom nalogu na Telegramu, nakon čega je i analizirao Stoltenbergove reči.

"Šta ova izjava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << znači u praksi? Ne treba nam Ukrajina u NATO. U svakom slučaju, sve dok bar delić ove države opstaje u sadašnjem obliku", dodao je Medvedev.

Shodno tome, kako navodi, za "nacističku Ukrajinu" sukob će biti trajan.

"A novi politički režim u Kijevu, ako ga uopšte i bude, sigurno neće tražiti ulazak u NATO", dodao je bivši premijer Ruske Federacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.