Tači: Svuda kao nezavisna država

Izvor: B92, Beta, 21.Mar.2010, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Svuda kao nezavisna država

Priština -- Premijer Kosova Hašim Tači ocenio je da je regionalna konferencija na Brdu kod Kranja u Sloveniji bila veoma uspešna, naročito za Kosovo.

"Sastanak lidera regiona na Brdu kod Kranja je bio veoma uspešan za Republiku Kosovo, za njeno ravnopravno predstavljanje i za regionalnu saradnju, kao i za viziju o integraciji u NATO i Evropsku uniju", rekao je Tači novinarima na aerodromu u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Prištini po povratku iz Slovenije.

Tači je poručio i da će Kosovo i ubuduće na regionalnim i drugim međunarodnim skupovima učestvovati kao nezavisna i suverena država.

"Gde god da se održavaju sastanci, bili oni regionalnog ili međunarodnog karaktera, Kosovo će biti predstavljeno samo kao nezavisna i suverena država, ravnopravna sa ostalim zemljama," rekao je Tači na pitanje o konferenciji EU-Zapadni Balkan, koja treba da bude održana u junu u Sarajevu.

Kosovski premijer je naveo da zajednička deklaracija, koju su lideri regiona usvojili na jučerašnjem sastanku u Sloveniji, obavezuje sve države da međusobno sarađuju i da se pomažu, kao i da priznaju jedni druge.

Na pitanje o odsustvu predsednika Srbije Borisa Tadića sa tog skupa, Tači je rekao da je stvar svake države pojedinačno da odluči da li će prisustvovati takvim konferencijama ili ne.
Pogledaj vesti o: NATO,   Hašim Tači

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: „I u Beograd kao nezavisna država!“

Izvor: Deutsche Welle, 22.Mar.2010, 16:01

Premijer Kosova Hašim Tači u intervjuu za Dojče vele govori o konferenciji u Sloveniji, nedolasku predsednika Srbije. Tači kaže da više pregovora o statusu nema, a da je Kosovo otvoreno za saradnju.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.