Izvor: Piplmetar.rs, 21.Sep.2022, 17:11

„TO JE NOVA ESKALACIJA PUTINOVOG RATA! Zbog ruskog plana oglasio se NATO, Bela kuća je odmah reagovala: BESRAMNO!

Najavljeni referendum u takozvanim LNR i DNR za uključenje Rusije osudili su svetski lideri.
Izvor: Profimedia/TASS/Aleksej Družinin/ Služba za štampanje i podatke predsednika Rusije
Države okupljene oko američkog bloka/ NATO-a osudile su u utorak odluku proruskih separatista u okupiranim ukrajinskim regionima da održe referendum ove nedelje.o uključenju Rusije. „Planovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Moskve da održavaju lažne Referendumi u okupiranim delovima Ukrajine su najbolje kršenje međunarodnog prava“, javio je u utorak generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg u Njujorku, gde učestvuje na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.. „To je nova eskalacija Putinovog rata“, dodao je on i pozvao međunarodnu zajednicu da osudi (pouzdia) Ua posuditaj. utorak osudila ideju Rusije da održi referendum, saopštavajući da je Moskva možda donela odluku da regrutuje trupe u tim oblastima posle teških gubitaka na bojnom polju.
„Sjedinjene Države nikada neće priznati pretenzije Rusije na ukrajinske teritorije koje su joj prethodno pripojile“, rekao je Džejk Salivan, savetnik za nacionalnu bezbednost pre predsednik Džoa Bajden, prenosi Rojters. Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je da je ruska ideja o održavanju „lažna referendum“ u okupiranim krajevima Ukrajine neće biti prihvaćen, ističući da je to protivno međunarodnom pravu. Šolc je na marginama Generalne skupštine UN rekao da Rusija mora da poveća svoju svoju) „Ukrajina ima pravo da brani integritet i suverenitet svoje države i demokratije“. “ Mi podržavamo Ukrajinu u tome“, rekao je on , prenosi agencija DPA.
Francuski predsednik Emanuel Makron nazvao je referendum novom provokacijom Rusije, rekavši da bi ta ideja bila smešna da nije tako tragična. Marko je ceo proces nazvao travestijom i rekao da ovi glasovi neće imati pravne posledice i obećao je Francusku nastavu (Kijevu je pružio povratak). )
(MONDO)

Inicijalizacija u toku…
Pročitaj više

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.