Stoltenberg uoči posete KiM: Politički lideri BG i PR da spuste tenzije

Izvor: BKTV News, 03.Feb.2017, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg uoči posete KiM: Politički lideri BG i PR da spuste tenzije

Beogradu i Prištini moraju da spuste tenzije, izjavio uoči današnje posete Kosovu generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberglist "Koha ditore".

Stoltenberg je poručio da će NATO nastaviti da doprinosi stabilnosti i bezbednosti na Kosovu i Metohiji i da nikakve izmene neće biti pravljene što se tiče prisustva snaga za održavanje mira dok se prethodno ne izanalizra >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << situacija na terenu, navodi prištinski list.

Stoltenberg će posetiti danas snage KFOR-a na KiM, a susrešće se i sa komandantom KFOR-a general majorom Ðovanijem Fungom i sa pripadnicima KFOR-a, kao i sa glavnim predstavnicima međunarodne zajednice na Kosovu, navedeno je na sajtu NATO.

On će se sastati i sa Hašimom Tačijem, Isom Mustafom, potpredsednikom kosovske vlade Branimirom Stojanovićem i ministrom spoljnih poslova Enverom Hodžajem, navodi se na sajtu.

Teme razgovora nisu najavljene, ali nije isključeno da će jedna od njih biti i zid kod glavnog mosta u Kosovskoj Mitrovici, odnosno njegovo rušenje koje Priština najavljuje neodređeno za februar.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stoltenberg: Politički lideri BG i PR da spuste tenzije

Izvor: B92, 03.Feb.2017

Priština -- Generalni sekretar NATO izjavio je, uoči posete Kosovu, da politički lideri u Beogradu i Prištini moraju da spuste tenzije, prenosi list "Koha ditore"...Jens Stoltenberg je poručio da će NATO nastaviti da doprinosi stabilnosti i bezbednosti na Kosovu i da nikakve izmene neće biti pravljene...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.