Stoltenberg: Rusija nema pravo da se meša u odluku o članstvu Crne Gore

Izvor: Beta Video, 20.Nov.2015, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: Rusija nema pravo da se meša u odluku o članstvu Crne Gore

BEOGRAD - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas u Beogradu da odluku o članstvu Crne Gore u toj vojnoj alijansi donose Crna Gora i članice Saveza i da niko drugi nema pravo da se meša u takvu odluku. ``Crna Gora je suverena i nezavisna zemlja i kao takva ima pravo da odluči o svom putu, uključujući bezbednosne saveze čiji deo želi da bude``, izjavio je Stoltenberg posle razgovora s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem. Stoltenberg je dodao da će 28 zemalja članica na sastanku ministara spoljnih poslova 1. i 2. decembra doneti odluku da li će Crnoj Gori biti upućen poziv za članstvo i da ``nijedna treća zemlja nema pravo da pokuša da interveniše u tom procesu``. (CH 4)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv


Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Beta Video...






Povezane vesti

Ruska kampanja protiv ulaska CG u NATO

Izvor: VOA, 20.Nov.2015

Generalni sekretar NATO-a je poručio da niko nema pravo da se miješa u odluku Crne Gora da postane članica, dok je ruska Duma usvojila Izjavu kojom se usprotivila ulasku CG u NATO..Jens Stoltenberg je posle susreta sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem u Beogradu rekao da su težnje Crne Gore...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta Video. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta Video. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.