Stoltenberg: Rusija ima poslednju šansu da učini sve da spasi Sporazum o likvidaciji raketa

Izvor: Vostok.rs, 15.Jul.2019, 08:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: Rusija ima poslednju šansu da učini sve da spasi Sporazum o likvidaciji raketa

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je svu odgovornost za očuvanje Sporazuma o likvidaciji raketa kratkot i srednjeg dometa svalio na Rusiju i naglasio da Moskva ima „poslednju šansu“ da učini sve kako bi taj dokument spasla.
„U slučaju da to ne učini, Rusija će samostalno snositi svu odgovornost“, istkaao je. Kao predlog da se očuva ovaj Sporazum, Stoltenberg je rekao da bi Rusija trebalo da uništi sve rakete 9M7290 u najkraćem mogućem periodu. „To bi pomoglo da se Sporazum o likvidaciji raketa kratkog i srednjeg dometa očuva“, naglasio je. Istovremeno, Stoltenberg je rekao i da će u slučaju da ovaj sporazum prestane da važi, ceo svet postati manje stabilan.
Pogledaj vesti o: NATO,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.