Stoltenberg: Rusija i Kina šire dezinformacije kako bi destabiliozovale zemlje NATO-a i EU

Izvor: Vostok.rs, 15.Maj.2020, 10:07

Stoltenberg: Rusija i Kina šire dezinformacije kako bi destabiliozovale zemlje NATO-a i EU

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg tvrdi da Rusija i Kina šire dezinformacije kako bi povećale uticaj među državama NATO-a i Evropske unije i njihovu destabilizaciju u uslovima pandemije virusa korona.
„Ruski i kineski igrači, državni i nedržavni, raširili su masu informacija i propagande da bi iskrivili istinu. To je pogrešan stav“, rekao je Stoltenberg u intervjuu za italijanski list „Republika“. Rjabkov: Na Zapadu pokrenuta jedna manifestacija rusofobije i sinofobijehttps://t.co/mkXzMH9hK1
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) May 15, 2020 On je naglasio da ne vidi „drugog razloga za takvu propagandu i dezinformacije“, osim pokušaja da se utiče na političke procese u Alijansi i Evropskoj uniji i destabilizuje situacija u svetu. Stoltenberg, međutim, nije naveo konkretne primere dezinformacija iz Rusije i Kine. „Osim činjenice da se dezinformacije šire putem izjava zvaničnika iz Kine i Rusije, postoji niz neistinitih vesti iz skrivenih izvora“, naglasio je Stoltenberg, navodeći kao primer pismo koje je navodno on potpisao o povlačenju NATO grupe iz Litvanije. Prema njegovim rečima, „sve dok imamo slobodne medije, dezinformacije neće pobediti“. Klincevič: NATO savez u agonijihttps://t.co/OFQjejQpmN
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) May 15, 2020 On se takođe dotakao ruske pomoći Italiji u borbi protiv epidemije virusa korona. Prema njegovim rečima, Rusija je misiju pretvorila u propagandnu operaciju. „Mobilisao sam NATO i saveznici su mnogo učinili da pomognu jedni drugima u borbi protiv virusa. Sve u svemu, na vladama je da odluče da li će prihvatiti pomoć onih koji su voljni da je ponude. Ali važno je da se pomoć ne koristi za dezinformacije“, istakao je Stoltenberg.  
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Coronavirus

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.