Stoltenberg: Pomeranje ruskih trupa nije potvrda povlačenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2022, 12:18

Stoltenberg: Pomeranje ruskih trupa nije potvrda povlačenja

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg ponovo je danas pozvao Moskvu da dokaže da povlači svoje trupe sa granica Ukrajine.

"Ostaje da se vidi da li zaista dolazi do povlačenja Rusije. Ono što vidimo je da su povećali broj trupa, a na putu je još trupa", rekao je Stoltenberg novinarima na početku dvodnevnog sastanka ministara odbrane NATO >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << -a u sedištu alijanse u Briselu, a prenosi agencija Rojters.

"Ako zaista počnu da povlače snage, to je nešto što ćemo pozdraviti. Oni su uvek pomerali snage napred-nazad, tako da samo to što vidimo kretanje snaga i borbenih tenkova, ne potvrđuje pravo povlačenje", izjavio je Stoltenberg.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stoltenberg: Spremni i na razvoj najgoreg scenarija

Izvor: Vostok.rs, 16.Feb.2022

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg tvrdi da vojna alijansa ne vidi praktičnu „deeskalaciju“ u situaciji oko Ukrajine, iako iz Moskve dobijaju „neke optimistične“ signale o želji da se nastave diplomatski napori po pitanjima bezbednosti u Evropi. "Vidimo masovno rusko prisustvo na...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.