Stoltenberg: NATO šalje Ukrajini dodatnu pomoć u gorivu i agregatima

Izvor: Beta, 29.Nov.2022, 20:23

Stoltenberg: NATO šalje Ukrajini dodatnu pomoć u gorivu i agregatima

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je večeras u Bukureštu da su šefovi diplomatija članica alijanse odlučili da pošalju Ukrajini dodatnu pomoć u gorivu i agregatima i dodao da će podrška toj zemlji biti dugoročna.Na konferenciji za novinare na kraju prvog dana sastanka ministara spoljnih poslova članica NATO-a, Stoltenberg je rekao da se sa skupa šalje "snažna poruka" jedinstva alijanse i nastavka podrške Ukrajini.Stoltenberg je kazao da će ministri na neformalnoj radnoj večeri sa šefom ukrajinske diplomatije Dmitrom Kulebom detaljno razmotriti potrebe Ukrajine, čiji je elektroenergetski sistem veoma oštećen ruskim udarima.On je ponovo istakao da je dostavljanje oružja Ukrajini "najbolji način da se podrži trajni mir" u toj zemlji i ukazao da bi njena odbrana bila znatno slabija bez sistema protivvazduhoplovne odbrane koji su joj isporučeni radi odbrane od ruske agresije."Rusija koristi napade projektilima i dronovima da bi ostavila Ukrajinu u mraku i hladnoći. (Predsednik Rusije Vladimir) Putin koristi zimu kao oružje da primora Ukrajince da se smrzavaju ili da beže. NATO nije strana u ratu, ali ćemo nastaviti da podržavamo Ukrajinu koliko god je potrebno, nećemo ustuknuti", naveo je.Stoltenberg je rekao i da alijansa ima planove za zaštitu i odbranu svojih članica koje je aktivirala kada je Rusija započela ...
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stoltenberg: NATO šalje Ukrajini dodatnu pomoć u gorivu i agregatima

Izvor: Danas, 29.Nov.2022

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je večeras u Bukureštu da su šefovi diplomatija članica alijanse odlučili da pošalju Ukrajini dodatnu pomoć u gorivu i agregatima i dodao da će podrška toj zemlji biti dugoročna.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.