Stoltenberg: NATO razmatra raspoređivanje borbenih grupa u crnomorskom regionu

Izvor: Vostok.rs, 10.Feb.2022, 13:53

Stoltenberg: NATO razmatra raspoređivanje borbenih grupa u crnomorskom regionu

NATO razmatra raspoređivanje borbenih grupa u Rumuniji, rekao je generalni sekretar Jens Stoltenberg. "Sada proučavamo mogućnost dugoročnog prisustva na jugoistoku alijanse. Imamo borbene grupe u baltičkim zemljama i Poljskoj. Proučavamo mogućnost raspoređivanja sličnih grupa u crnomorskom regionu u Rumuniji", rekao je Stoltenberg na zajedničkoj konferenciji za novinare sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom. On je dodao da je ukrajinska vojska danas "mnogo bolje pripremljena nego 2014. godine". „One (ukrajinske snage) su bolje opremljene i bolje obučene“, rekao je on. Prema njegovim rečima, „Velika Britanija i ostale članice alijanse podržavaju odbrambene snage Ukrajine da bi mogle da se brane, to je pravo svakog naroda“.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Stoltenberg i Džonson: Zabrinutost za bezbednost u Evropi zbog vojnog raspoređivanja Rusije

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Feb.2022

Rusko vojno raspoređivanje predstavlja "opasan trenutak za bezbednost u Evropi", rekao je danas u Briselu generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg na zjedničkoj konferenciji za novinare sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom (Johnson), koji nije isključio mogućnost i da se dogodi "katastrofa".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.