Stoltenberg: NATO pozdravlja plan Rusije da se bori protiv islamista u Siriji

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Sep.2015, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: NATO pozdravlja plan Rusije da se bori protiv islamista u Siriji

NJUJORK - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je Rusiju da preuzme konstruktivnu ulogu u uspostavljanju mira u ratom opustošenoj Siriji.

On je rekao za američku agencija AP da je NATO pozdravio planove Rusije da se bori protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Islamske grupe u Siriji.

Podrška sirijskom predsedniku Bašaru Asadu, prema njegovim rečima "nije konstruktivan doprinos pronalaženju političkog rešenja".

AP navodi da je ruski predsjednik Vladimir Putin, u svom obraćanju na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u ponjedeljak, pozvao svijet da podrži Asada, rekavši da je bila velika greška da se sirijska vojska ne uključi u borbu protiv IS.

Na pitanje da li Putinov govor daje nadu da je moguć mir u Ukrajini, Stoltenberg je rekao da Putin nije dao nove signale ali da ima pozitivnih znakova da se prekid vatre na istoku Ukrajine uglavnom održava.

Istovremeno, Bijela kuća saopštila je danas da pozdravlja stavove ruskog predsjednika Vladimira Putina "o potrebi neke vrste političke tranzicije u Siriji".

Portparol Bijele kuće Džoš Ernest rekao je i da sada 65 zemalja učestvuje u koaliciji koju predvode SAD, a koja se bori protiv militantne grupe Islamska država, prenosi Rojters.

Ernest je ocjenio da će SAD govoriti i dalje o problemima u Siriji i poslije još godinu dana od danas.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.