Stoltenberg: NATO intervencija u Siriji prerasla bi u veći regionalni sukob

Izvor: Vostok.rs, 18.Dec.2016, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: NATO intervencija u Siriji prerasla bi u veći regionalni sukob

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da bi primena vojnih sredstava od strane Alijanse mogla samo da pogorša situaciju u Siriji i dovede do dalje eskalacije sukoba.

„Svedoci smo užasne humanitarne katastrofe u Siriji. Međutim, ponekad je cena upotrebe vojnih sredstava veća nego njihova korist. Što se tiče Sirije, članovi NATO-a doneli su odluku da bi primena oružanih snaga učinila užasavajuću situaciju još užasnijom“, rekao je Stoltenberg u intervjuu nedeljniku „Bild am zontag“.

On smatra da vojna intervencija može dovesti do još veće eskalacije.

„Postoji rizik da ovo preraste u veći regionalni sukob, ili da pogine još više nevinih ljudi. Kada bismo na svaki problem, svaku humanitarnu katastrofu reagovali vojnim sredstvima, bili bismo u svetu sa još više rata i stradanja“, zaključio je on. Oružani sukob u Siriji traje od marta 2011. Vladine snage bore se protiv boraca raznih naoružanih formacija.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"NATO u Siriji? Samo bi se pogoršale stvari"

Izvor: B92, 18.Dec.2016

Šef NATO-a Jens Stoltenberg rekao je,braneći odluku te alijanse da ne učestvuje u sukobima u Siriji, da bi učešće NATO samo pogoršalo stvari, prenosi AFP...On je za nemački "Bild" kazao da se u Siriji dešava "jeziva humana katastrofa" i ponekad je dobro rasporediti vojsku kao u Avganistanu,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.