Stoltenberg: NATO će se na današnjem samitu pridružiti koaliciji protiv terorista

Izvor: Vostok.rs, 25.Maj.2017, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: NATO će se na današnjem samitu pridružiti koaliciji protiv terorista

NATO će se na današnjem samitu, kojem će prisustvovati i američki predsednik Donald Tramp, pridružiti koaliciji protiv terorističke organizacije DAEŠ, koju predvode SAD, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

„To će poslati snažnu političku poruku posvećenosti NATO-a borbi protiv terorizma“, kazao je Stoltenberg, prenosi AFP.

On je takođe rekao da će biti doneta odluka o tome ko će biti koordinator Alijanse za borbu protiv terorizma.

Jedna od tema samita biće i Rusija, naglasio je Stoltenberg i dodao da je ta zemlja uvek na dnevnom redu kada je reč o transatlantskim vezama.

Generalni sekretar Alijanse je dodao da će jedna od tema biti i finansijski aspekt NATO-a, odnosno kako će se u budućnosti raspoređivati odbrambena sredstva.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRAMP OZNAČIO MOSKVU KAO PRETNJU: Rusija je uz terororizam i imigraciju opasnost za NATO

Izvor: Kurir, 25.Maj.2017

..."NATO u budućnosti mora da stavi veći fokus na terorizam i imigraciju kao i pretnje od Rusije i sa istočnih i južnih granica NATO", rekao je Tramp otkrivajući spomenik posvećen 11 septembru u novom sedištu NATO u Briselu..On je potom napomenuo da 23 od 28 članica NATO još uvek ne plaća ono...

Nastavak na Kurir...

Stoltenberg: NATO je odbrambeni savez

Izvor: Vostok.rs, 26.Maj.2017, 10:16

Lideri zemalja-članica NATO-a potvrdili su da pristup u odnosima prema Rusiji podrazumeva jačanje odbrane i dijalog, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.. . „NATO je odbrambeni savez i ne teži konfrontaciji s Rusijom. Rusija je naš najveći sused, ona će nastaviti to da...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.