Stoltenberg: NATO će preispitati nivo angažovanja sa KBS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2018, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: NATO će preispitati nivo angažovanja sa KBS

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg poručio je danas da će taj vojni savez nastaviti sa misijom Kfora na Kosovu i najavio da će, kako se KBS budu razvijale, Severnoatlantska alijansa razmotriti svoj nivo angažovanja sa KBS u narednoj godini.

Stoltenberg je to rekao premijeru privremenih prištinskih institucija, Ramušu Haradinaju u telefonskom razgovoru.

"Generalni sekretar je u razgovoru sa Haradinajem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najavio da će, u skladu sa razvojem KBS, Severnoatlantski savez razmotriti nivo angažovanja NATO sa KBS naredne godine. NATO će nastaviti sa misijom Kfora da obezbedi bezbedno okruženje na Kosovu. Kfor posluje pod mandatom UN-a i neće biti pod uticajem zakona o transformaciji KBS ", saopštio je NATO.

Prema saopštenju NATO, Stoltenberg je rekao da je sa Haradinaju preneo da je "Severnoatlantski savez imao početnu raspravu o nedavno usvojenim zakonima o tranziciji Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS)."

Stoltenberg je rekao i da će nastaviti svoj angažman sa svim relevantnim akterima o regionalnoj stabilnosti.

Neposredno uoči glasanja u parlamentu o transformaciji KBS, Stoltenberg je takođe razgovarao telefonom sa Haradinajem i preneo mu da je odluka o transformaciji KBS u suprotnosti sa stavovima država članica NATO.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stoltenberg Haradinaju: NATO će preispitati nivo angažovanja sa KBS

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Dec.2018

BRISEL - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg poručio je danas da će taj vojni savez nastviti sa misijom Kfora na Kosovu i najavio da će, kako se KBS budu razvijale, Sjevernoatlantska alijansa razmotriti svoj nivo angažovanja sa KBS u narednoj godini.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Stoltenberg: NATO će preispitati nivo angažovanja sa KBS

Izvor: RTS, 19.Dec.2018

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg poručio je da će taj vojni savez nastaviti sa misijom Kfora na Kosovu i najavio da će, kako se KBS budu razvijale, Severnoatlantska alijansa razmotriti svoj nivo angažovanja sa KBS u narednoj godini. ...

Nastavak na RTS...

Stoltenberg Haradinaju: NATO nastavlja misiju KFOR

Izvor: Danas, 19.Dec.2018

NATO će nastaviti svoju misiju KFOR kako bi obezbedio sigurno okruženje na Kosovu i ta misija pod mandatom UN neće biti pogođena zakonima o transformaciji Kosovskih snaga bezbednosti u kosovsku vojsku, rekao je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg u razgovoru sa kosovskim premijerom Ramušem...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.