Izvor: RTS, 17.Avg.2022, 15:59

Stoltenberg: Kfor pojačao prisustvo; Vučić: Dostavio sam listu napada na srpsko stanovništvo

Odgovornost je na svim stranama da pokažu suzdržanost i izbegnu nasilje na severu Kosova, rekao je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg nakon sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Kfor ostaje fokusiran na svoju misiju i spreman je da reaguje i osigura bezbednost svim građanima, ističe Stoltenberg. Vučić je poručio da ćemo nastaviti da poštujemo mandat Kfora, kao i da su za nas mir i stabilnost od presudnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << značaja. Ističe da je generalnom sekretaru NATO-a dostavio listu upada specijalnih prištinskih jedinica na sever KiM, kao i spisak svih incidenata i napada na srpsko stanovništvo.
Predsednik Vučić dvodnevnu posetu Briselu počeo je razgovorom u sedištu NATO-a sa Jensom Stoltenbergom.

Nakon sastanka sa Vučićem, Stoltenberg će razgovarati i sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.
Sutra će biti održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou posle više od godinu dana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stoltenberg sa Vučićem i Kurtijem: KFOR spreman da interveniše ako bezbednost bude ugrožena

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Avg.2022

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je da je na Beogradu i Prištini da izbegnu eskalaciju situacije. On je ove izjave dao nakon odvojenih sastanaka koje je održao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom (Albin) Kurtijem u Briselu 17. avgusta. Na pres-konferenciji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Stoltenberg: Pozivam sve strane da pokažu uzdržanost i izbegnu nasilje na Kosovu

Izvor: Radio 021, 17.Avg.2022

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da je za poboljšanje situacije na severu Kosova potrebna odgovornost i Beograda i Prištine, kako bi se izbegla eksalacija.

Nastavak na Radio 021...

Kurti traži članstvo u NATO; Stoltenberg: Dijalogom do održivog mira

Izvor: RTS, 17.Avg.2022

Kfor će nastaviti da obezbeđuje sigurno okruženje i slobodno kretanje na KiM, rekao je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg nakon razgovora sa premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem. Ističe da je dogovor dve strane i rešavanje nesuglasica dijalogom jedini način...

Nastavak na RTS...

Lajčak iz Brisela: Sutra očekujem dogovor

Izvor: Blic, 17.Avg.2022

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da od sutrašnjeg sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem očekuje dogovor, ali ne i konačni.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.