Izvor: RTS, 17.Avg.2022, 16:25

Stoltenberg: Kfor pojačao prisustvo; Vučić: Dostavio sam listu napada na srpsko stanovništvo

Odgovornost je na svim stranama da pokažu suzdržanost i izbegnu nasilje na severu Kosova, rekao je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg nakon sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Kfor ostaje fokusiran na svoju misiju i spreman je da reaguje i osigura bezbednost svim građanima, istakao je Stoltenberg. Vučić je poručio da ćemo nastaviti da poštujemo mandat Kfora, kao i da su za nas mir i stabilnost od presudnog značaja. Ističe da je generalnom sekretaru >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << NATO-a dostavio listu upada specijalnih prištinskih jedinica na sever KiM, kao i spisak svih incidenata i napada na srpsko stanovništvo.
Predsednik Vučić dvodnevnu posetu Briselu počeo je razgovorom u sedištu NATO-a sa Jensom Stoltenbergom.

Nakon sastanka sa Vučićem, Stoltenberg je razgovarao i sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.
Sutra će biti održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem nivou posle više od godinu dana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"POŠTUJEMO ULOGU NATO I KFOR" Vučić: Ne moramo uvek sve stvari da vidimo istim očima (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2022

Za Srbiju su mir i stabilnost od presudnog znacaja - poručio je Vučić..Za Srbiju su mir i stabilnost od presudnog značaja, a uloga KFOR-a i NATO-a na KiM važna i zato verujem da ćemo uvek moći da naiđemo na razumevanju i želju i generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, Alijanse i KFOR-a,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Greg Delavi: Stoltenberg podsetio da NATO raspolaže značajnim snagama na Kosovu

Izvor: VOA, 17.Avg.2022

"Veoma je značajno što je generalni sekretar Stoltenberg podsetio strane u procesu da NATO raspolaže značajnim mirovnim snagama na Kosovu", rekao je za Glas Amerike bivši američki ambasador na Kosovu Greg Delavi. Iskusni diplomata, koji je ambasadorsku funkciju u Prištini obavljao u od polovine...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.