Stoltenberg: Irak dao NATO-u zeleno svetlo za ostanak u zemlji

Izvor: RTS, 13.Feb.2020, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: Irak dao NATO-u zeleno svetlo za ostanak u zemlji

Iračka vlada dala je NATO-u zeleno svetlo za ostanak u zemlji, izjavio je generalni sekretar Severnoatlantskog saveza Jens Stoltenberg, nekoliko sedmica nakon što je Irak zahtevao da strane snage napuste zemlju zbog američkog ubistva iranskog generala Kasima Sulejmanija, nedaleko od aerodroma u Bagdadu.
Jens Stoltenberg je u Briselu tokom sastanaka ministara odbrane rekao da je vlada Iraka potvrdila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "želju da nastavimo aktivnosti NATO-a u obuci, savetovanju i izgradnji kapaciteta iračkih oružanih snaga", preneo je AP.

"U Iraku ćemo ostati samo dok smo dobrodošli'', istakao je Stoltenberg.
NATO misija za obuku koju je vodila Kanada pokrenuta je 2018. godine i uključuje oko 500 vojnika.
Sada je plan da stotine "trenera", koji rade sa međunarodnim snagama koje se bore protiv ekstremističke Islamske države pređu u misiju u Iraku.
Za razliku od međunarodne koalicije, napori NATO-a za obuku ne uključuju borbene operacije.
Ne očekuje se da će zbog toga biti poslat dodatan broj vojnika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NATO dobrodošao u Iraku

Izvor: B92, 13.Feb.2020

Iračka vlada dala je NATO-u zeleno svetlo za ostanak u zemlji, izjavio je danas generalni sekretar Severnoatlantskog saveza Jens Stoltenberg...Odulka dolazi nekoliko sedmica nakon što je Irak zahtevao da strane snage napuste zemlju zbog američkog ubistva iranskog generala Kasima Sulejmanija, nedaleko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.