Stoltenberg: Državni i nedržavni akteri koristili informacionu  propagandu da potkopaju odnose Crne Gore i NATO-a

Izvor: Vostok.rs, 09.Jun.2020, 19:35

Stoltenberg: Državni i nedržavni akteri koristili informacionu propagandu da potkopaju odnose Crne Gore i NATO-a

"Kao što NATO može računati na Crnu Goru, tako Crna Gora može računati na NATO", poručio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, nakon sastanaka sa predsednikom Crne Gore Milo Đukanovićem.
"NATO članstvo je dobro za vašu bezbjednost i prosperitet. Investicije iz zemalja članica NATO-a su se duplirale, tokom pandemije koronavirusa članice su pomagale opremom i finansijski", rekao je Stoltenberg na zajedničkoj pres konferenciji, prenosi RTCG. "Tokom pandemije državni i nedržavni akteri su koristili informacionu  propagandu da potkopaju naše odnose. U Alijansi radimo na tome da identifikujemo i razotkrijemo te informacije. U NATO-u radimo zajedno na identifikovanju i borbi protiv dezinformacija. Oni koji žele da nas dijele neće uspjeti", rekao je generalni sekretar NATO-a. On je dodao da Crna Gora nastavlja da bude "visokocijenjena saveznica koja doprinosi bezbijednosti Sjevernoatlantskog saveza uključujući i vaše prisustvo u KFOR misiji na Kosovu, našu multilateralnu snagu u Letoniji i misiji u Avganistanu".

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.