Stigla pojačanja Kforu

Izvor: B92, 25.Apr.2012, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigla pojačanja Kforu

Priština -- NATO je danas počeo da razmešta nove trupe na Kosovu kojima se "želi sprečiti novo zaoštravanje etničkih tenzija na severu, uoči izbora 6. maja".

Na vojni aerodrom kod Prištine specijalnim letom je stiglo 250 nemačkih vojnika. Narednih dana se očekuje još vojnika.

"Prvi kontingent je stigao danas i ima 250 vojnika. Drugi deo će stići do ponedeljka. Pojačanja se sastoji ukupno od 550 nemačkih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i 150 austrijskih vojnika", rekao je Mark Štumler, portparol Kfora.

Novinarima je bilo dozvoljeno da prisustvuju sletanju prvog kontingenta.

Na njihovo interesovanje koji je razlog za dolazak svežih trupa NATO-a na Kosovo, Štumler je rekao da se radi o proceni komandanta KFOR-a, nemačkog generala Erharda Drevsa.

"Na zahtev i procenu komandanta KFOR-a, raspoređen je dodatni bataljon kako bismo imali dovoljno vojnika da ispunimo naš zadatak za bezbedno i sigurno okruženje. Komandant KFOR-a je ocenio da imamo veći stepen napetosti. Aktuelne tenzije su razlog dovođenja vojnika", rekao je Štumler

Štumler nije želeo da komentariše pitanje gde će dodatne trupe biti smeštene, ali kosovski mediji izveštavaju da će one posebno biti angažovane u Mitrovici i oko malih albanskih džepova na severu Kosova.
Pogledaj vesti o: Prvi maj,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovo: Stiglo novih 250 nemačkih vojnika

Izvor: S media, 25.Apr.2012

NATO je danas započeo sa razmeštanjem dodatnih trupa na Kosovu zbog poslednjih događaja na severu i s namerom da predupredi tenzije pred predstojeće srpske izbore, izjavio je portparol Kfora Mark Štimler...Na prištinski aerodrom sleteo je avion sa oko 250 nemačkih vojnika iz rezervnog sastava...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.