Srbija u stavu mirno

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 25.Mar.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u stavu mirno

BEOGRAD - Tačno u podne uz zvuke sirena i crkvenih zvona građani Srbije odali su minutom ćutanja počast svim žrtvama NATO bombardovanja koje je počelo 24. marta, 1999. godine.

Tokom vazdušnih udara stradalo je oko 2.500 civila, a 12.000 ljudi je povređeno.

U svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji održani su posebni programi komemorativnog karaktera, a komemorativna okupljanja na mestima stradanja iz perioda >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << NATO bombardovanja održala su se u podne širom Srbije.

Vlada Srbije je tim povodom održala sednicu, na kojoj je premijer Mirko Cvetković ocenio da je vazdušni napad na Saveznu Republiku Jugoslaviju 24. marta 1999. godine bio nezakonit čin koji je mogao da se izbegne.

Cvetković je kazao da bombardovanje SRJ nije donelo prosperitet i demokratiju na Kosovu, već je dovelo do etničkog čišćenja i novih problema. On je istakao da se Srbija opredelila za rešavanje problema mirnim i demokratskim sredstvima i da nikada neće priznati nezavisnost Kosova.

TADIĆ: ZA SRBE KAZNA, A ZA ALBANCE NAGRADA

Predsednik Srbije Boris Tadić, povodom 10-godišnjice početka vazdušnih napada NATO na SRJ, ocenio je u govoru pred SB UN da su Srbi pre deset godina kažnjeni bombama, a kosovski Albanci deset godina kasnije, uprkos proterivanju Srba i paljenju njihovih kuća i crkava, bivaju nagrađeni time što je više od 50 zemalja priznalo nelegalnu nezavisnost naše južne pokrajine.

MARŠ MIRA

Više hiljada Srba na severu Kosova juče je u Kosovskoj Mitrovici učestvovalo u maršu mira, organizovanom u znak sećanja na žrtve NATO agresije.

Posle polaganja venaca na spomenik žrtvama rata, kolona od više hiljada Srba krenula je od mosta kroz centar severnog dela Mitrovice prema Zvečanu, s transparentom na kome je pisalo „Sećanje na NATO agresiju“ i uvezanom srpskom i ruskom zastavom.

Sa skupa je poručeno da Srbi sa Kosova nikada neće priznati kvazidržavu Kosovo.

Na kraju su pušteni golubovi mira, a sa brda Zvečan poletelo je više paraglajdera.

Skup je protekao mirno, a pratilo ga je više pripadnika Kfora i EU policije.

Koje licemerje vladajuce klase...nek odgovore na pitanje zasto su poslali nase heroje u Hag, ako je to bombardovanje bilo nepravedno. Sram da ih bude.

Ko je bio taj agresor, zasto o tome ne pisete. Nije li to mozda Njemacka, Britanija, Francuska, Italija i ostala zgadija kojoj im se sada klanja i hoce da nas uveri da mi moramo s njima. Da li je to prirodno da ja zivim sa ubicom svog deteta u istoj sobi sto od nas trazi Tadic. Kako on zamilslja da bi ja mogao da oprostim gubitak sina samo zato sto to predsednik Srbije zeli. Mi hocemo diplomatskim putem da resimo stvar, ali to se pokazalo kao nedovoljno, ko to jos slusa, Ban Kin Mun podnosi lazne izvjestaje a mi od njega ocekujemo da sprovede planiranih 6 tacaka. Pa ko je ovde lud. Nama je jedini spas ujedinjenje sa Rusijom, mi za Zapad nismo jer nas oni patoloski mrze isto kao i hrvati i muslimani. Zapadu treba otvoreno reci ili ce stvar dovesti u red po pravu i zakonu ili da zaboravi Srbiju za svagdal. Cela Evropa se ulizuje Rusiji samo to nekima izgleda smeta . Kad odu u Rusiju onda su veliki Srbi a kad se vrate onda su Evropejci. Ako se ovakova politika nastavi i Rusi ce nas pustiti niz vodu. Imaju i oni puno svojih problema a ne da brane one koji se sami nece da brane.

E "moj" predsednice, dobro jutro!

Bojao sam se da će vlast jednostavno prespavati godišnjicu agresije NATO pakta, da će mediji ćutati. Srećom, to se nije desilo! Vlast se povinovala volji naroda i obeležila godišnjicu na dostojavstven način. Ipak, nisam čuo da je iko od zvaničnika glasno zatražio PRAVDU za stradale, da je najavio TUŽBU protiv agresorskih država, ili da je rekao da ćemo povesti KRIVIČNI POSTUPAK i izdati poternice preko Interpola za ratnim zločincima: Klintonom, M. Olbrajt, Blerom, Klarkom, Šortom, Solanom, Asnarom, Širakom... Nisam čuo da je neko tražio da se ispuni KUMANOVSKI SPORAZUM i odredba o OBAVEZNOM POVRATKU srpskih vojnika, policajaca i carinika na Kosovo i Metohiju, a taj su USTUPAK od agresora branioci Otadžbine zadobili i platili svojom KRVLJU i životima!

Novi vetrovi ,nova strujanja..oseca se " wind of changes" !

Slazem, dolaze neko novi vetrovi, oseca se vec nekoliko meseci. Trenutno je najveca glupost u Srbiji, G17 mafija, Cedini gurbeti i Sutanovac.

NATO AGRESIJA - Mislim da bi trebalo prestati da se govori o NATO "bombardovanju" . To sto se desilo 24. marta 1999. godine i trajalo punih 78 dana i sve do danas je AGRESIJA NATO zemalja.

Da su vlasti Srbije ozbiljne, trazili bi da se uhapse i dozivotno zatvore svi glavni ucesnici ovog zlocinackog akta protiv Srbije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.