Srbi uklonili barikadu sa glavnog ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Vostok.rs, 18.Jun.2014, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi uklonili barikadu sa glavnog ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici

18.06.2014. -

Srbi su jutros okončali uklanjanje barikade na glavnom ibarskom mostu, koji Kosovsku Mitrovicu deli na srpski (severni) i albanski (južni) deo. Demontaža je trajala cele noći.

Barikada je uklonjena pomoću bagera, kamiona i teške mehanizacije.

Akciju Srba mirno su posmatrali lokalni policajci i predstavnici međunarodnih bezbednosnih snaga pod komandom NATO-a, odgovornih za  stabilnost na Kosovu (KFOR). Tokom akcije nije bilo nikakvih incidenata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << />
Na taj način jutros je saobraćaj preko glavnog mosta na reci Ibar normalizovan, prvi put za poslednje tri godine. Saobraćaj se sada ponovo odvija sa severa na jug i sa juga na sever etnički podeljenog grada. Red i bezbednost na mostu osiguravaju kosovske policijske patrole i vojnici KFOR-a.

Barikada na ovom mostu bila je jedna od najvećih, podignutih u ovom delu Kosova 2011. godine. Srbi, koji ovde žive, na taj način su izražavali neslaganje sa prisustvom institucija samoproglašene Republike Kosovo u severnom delu pokrajine, naseljenom pretežno etničkim Srbima.

Izvor: Glas Rusije    
Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kfor: Uklanjanje barikade na mostu korak ka pomirenju

Izvor: Press, 19.Jun.2014, 10:12

"Značenje želje da most ostane zatvoren za prolaz vozila, tako što će park biti podignut, je vrlo simboličan i politički motivisan", navedeno je u sinoćnem saopštenju Kfora... Kfor će, kako je saopšteno, nastaviti da doprinosi bezbednom okruženju na mostu... Misija NATO u pokrajini je navela...

Nastavak na Press...

Kosovska Mitrovica: prilikom integracije «nisu pružili» otpor

Izvor: Vostok.rs, 19.Jun.2014

19.06.2014. -..Barikada koja je tri godine delila srpski i albanski deo Kosovske Mitrovice,  je uklonjena pomoću teške tehnike, prebačene iz centralne Srbije. Lokalna policija i KFOR posmatrali su akcije Srba, nikakvi incidenti nisu fiksirani. Mnogi srpski mediji su predstavili dati događaj kao...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.