Spomen-ploča pripadnicima KFOR-a u centru Prištine

Izvor: RTS, 12.Jun.2018, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spomen-ploča pripadnicima KFOR-a u centru Prištine

Spomen-ploča sa imenima 158 pripadnika Kfora koji su preminuli tokom službe na Kosovu otkrivena je u centru Prištine.
Ploču su otkrili pomoćnik zamenika generalnog sekretara NATO-a Džon Manza i kosovski premijer Ramuš Haradinaj, prenosi Radio Kontakt plus.

Manza je tom prilikom rekao da je Kfor, delujući u skladu sa Rezolucijom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 1244 iz 1999. godine, bio vrlo uspešan u obezbeđivanju mira i stabilnosti.
"Kao što znate, NATO je predvodio mirovnu misiju 19 godina. Na osnovu mandata i shodno rezoluciji 1244, Kfor nastavlja uspešan rad u ovoj misiji. U ime generalnog sekretara dozvolite mi da izrazim zahvalnost za ovaj spomenik", rekao je Manza.
Prema njegovim rečima, "uspeh misije bi bio skoro nemoguć bez pomoći naroda Kosova".
Manza je dodao da "narod Kosova treba da bude ponosan na ono što je postignuto i da će Kfor nastaviti da ostvaruje svoju misiju".
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je rekao da je kosovska vlada zauvek zahvalna Kforu.
Komandant Kfora, italijanski general Salvatore Kuoći, rekao da se požrtvovanje vojnika Kfora neće zaboraviti.
"Shodno mandatu, Kfor nastavlja da bude uspešan u obezbeđivanju sigurne sredine na Kosovu. Uspeh ne bi bio moguć bez doprinosa saveznika koji daju doprinos misiji", istakao je Kuoći.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Otkrivena spomen-ploča s pravopisnim greškama pripadnicima KFOR-a u centru Prištine

Izvor: Večernje novosti, 12.Jun.2018

Spomen-ploča sa imenima 158 pripadnika Kfora koji su preminuli tokom službe na Kosmetu otkrivena je u centru Prištine Spomen-ploča sa imenima 158 pripadnika Kfora koji su preminuli tokom službe na Kosmetu otkrivena je u centru Prištine.Ploču su otkrili pomoćnik zamenika generalnog...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.