Špigl:  NATO ne bi mogao da se odbrani od Rusa

Izvor: RTS, 20.Okt.2017, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Špigl": NATO ne bi mogao da se odbrani od Rusa

NATO ne bi bio u stanju da odgovori na eventualni napad Rusije, navodi se u tajnom izveštaju Alijanse u koji je nemački magazin "Špigl" imao uvid.
Dokument pod nazivom "Izveštaj o napretku po pitanju jačanja kapaciteta odvraćanja i odbrane Alijanse" navodi značajne nedostatke u strukturi NATO-a.

Komandna struktura NATO-a, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koja je "atrofirala" od pada Berlinskog zida 1989. godine, jedan je od ključnih faktora koji podrivaju odbrambene kapacitete Alijanse, navodi se u izveštaju. 
Čak i proširenje snaga NATO-a za brzo reagovanje, stoji u izveštaju, nije uspelo da omogući da one deluju brzo i ako treba – održivo.
Portparolka NATO-a Oana Lunesku odbila je da komentariše navode Špigla, ali je rekla da su snage Alijanse sada spremnije i sposobnije nego ikad tokom poslednjih decenija.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NEMCI OBJAVILI TAJNI IZVEŠTAJ: NATO ne bi mogao da se odbrani od Rusa

Izvor: Večernje novosti, 20.Okt.2017

NATO ne bi bio u stanju da odgovori na eventualni napad Rusije, navodi se u tajnom izveštaju Alijanse u koji je nemački magazin Špigl imao uvid NATO ne bi bio u stanju da odgovori na eventualni napad Rusije, navodi se u tajnom izveštaju Alijanse u koji je nemački magazin Špigl...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.