Šou u komšiluku NATO baze

Izvor: Blic, 10.Jun.2010, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šou u komšiluku NATO baze

Ovogodišnji festival „T in the Park“ održava se od 9. do 11. jula u mestašcu Balado u Škotskoj, a zanimljivo je da se do 2006. u neposrednoj blizini napuštenog aerodroma na kojem se festival održava nalazila NATO baza za praćenje satelita.

Festival je osnovan 1994. i nazvan je po glavnom sponzoru, pivari „Ten­nents". Do 1997. „T in the Park" se održavao u Stra­tklajd parku, a zatim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je premešten u Balado. Na pr­vom festivalu su svirali „Oasis", „Blur", „Manic Str­eet Preachers", „Rage Against The Machine" i „Cypress Hill". Svake godine se povećavao broj posetilaca, a do kraja devedesetih u Baladu su nastupali Kajli Minog, Alanis Moriset, „Radiohead", „Foo Fighters", Bek, „Pulp", „The Killers", „Travis", „Green Day", Igi Pop, Mobi, R.E.M i drugi.

U prethodnih sedam godina „T in the Park" je uspeo da izađe iz senke „Glastonbury" festivala i postane, po nekima, najbolji britanski festival. Karte za ovaj festival se svake godine prodaju svetlosnom brzinom, a 2006. je 140.000 ulaznica rasprodato za manje od sat vremena. Verovali ili ne, karte za kamp su kasnije na internet aukcijskim sajtovima dostigle cenu od neverovatnih 700 funti! Festival koji je održan 2007. prvi put je trajao tri dana i ostao je upamćen po neverovatnoj gužvi u saobraćaju, a u jednom trenutku kolona automobila na obližnjem putu je bila duga 12 kilometara. Takođe, pamti se i festival iz 2005, kada su hiljade fanova bukvalno okupirale muzičare koji su potpisivali CD-ove, a policija i obezbeđenje su jedva rasčistili situaciju.

U prethodnih nekoliko godina „T in the Park" je učvrstio svoju reputaciju festivala na koji „morate" otići, što i ne čudi kada se pogleda ko je sve svirao od 2003. do sada. Na listi se nalaze „Coldplay", „The Charlatans", „The Flaming Lips", „The Music", „Unde­rworld", „Kings Of Leon", „Snow Patrol", Triki, „Deep Dish", Riči Hotin, „The Dark­ness", „The Strokes", „Muse", „Keane", „The Libertines", „Audioslave", „Razorlight", „New Order", „Red Hot Chili Peppers"...

Zvezde 2010.

9. jul: „Muse", „Faithless", „Black Eyed Peas", „Echo & The Bunnymen"...

10. jul: Eminem, „Stereophonics", „The Proclaimers", „The Prodigy"...

11. jul: Džej Zi, „Kasabian", „Skunk Anansie", „The Stranglers", „Madness", Dejvid Geta...

Kako stići

Avion: 700 evra povratna karta preko „Lufthanze", iz Glazgova imate redove šatlove koji voze sa aerodroma i železničke stanice

Smeštaj: Hostel 20-28 funti, hotel 40-90 funti
Pogledaj vesti o: Pivo

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.