Šojgu: Odnosi Rusije i NATO-a sve gori i gori

Izvor: Vostok.rs, 09.Dec.2019, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu: Odnosi Rusije i NATO-a sve gori i gori

Odnosi Rusije i NATO-a su sve gori i gori, izjavio je ministar odbrane Sergej Šojgu za televiziju „Rusija 1“, odgovarajući na pitanje kako su se odnosi Rusije i NATO-a našli na ivici propasti. „Pre nekih pet godina imali smo prilično aktivnu saradnju. Činilo nam se da imamo opcije i mogućnosti da idemo napred u realizaciji (sporazuma). Nažalost, sve to je ne samo zaustavljeno, već se iz godine u godinu degradira“, dodao je on, napomenuvši da je Rusija ostavila otvorena vrata za saradnju. 
Prošlog utorka predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da se Severnoatlantska alijansa ponašala nekorektno prema Rusiji, podsetivši da je NATO odbacio predloge Moskve o partnerskoj saradnji. Putin je pak potvrdio da je Rusija, kao i pre, spremna da sarađuje sa NATO-om i izrazio nadu da đe prevladati zajednički interesi u oblasti bezbednosti u dijalogu Moskve i NATO-a.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.