Šojgu: Amerika i NATO propali u Avganistanu

Izvor: B92, 28.Jul.2021, 11:36

Šojgu: "Amerika i NATO propali u Avganistanu"

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je danas da Rusija registruje aktivno kretanje militanata terorističke grupe Islamske države u Avganistanu.

Šojgu je rekao da se nada da će nacionalni sporazum biti postignut u Avganistanu, ali da istovremeno vidi aktivne jedinice ID kako se sele dolazeći sa teritorija Sirije i Libije, piše TASS.

Vrhovni sud Rusije je 29. decembra 2014. godine proglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Islamsku državu (IS) terorističkom organizacijom, a aktivnoti ekstremističkih organizacija su zabranjene u Rusiji.

Ministar Sergej Šojgu je i komentarisao neuspešnu misiju SAD i NATO u Avganistanu.

"Događaji u severnim pograničnim oblastima zemlje i masovnost pokazuju da se sporazum između Sjedinjenih Američkih Država i talibana islamske države (ID) ne ispunjava", rekao je Šojgu.

Naveo je da posebnu zabrinutost izaziva činjenica da "ID i druge međunarodne terorističke grupe jačaju svoje pozicije u Avganistanu, što povećava njihovu pretnju da prodru u susedne zemlje".

"Stoga moramo konstatovati da je američka i NATO misija u Avganistanu propala", dodao je ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šojgu: NATO misija u Avganistanu propala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2021

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je danas da Rusija registruje aktivno kretanje militanata terorističke grupe Islamske države (ID), na teritoriji Avganistana...Šojgu je rekao da se nada da će u Avganistanu biti postignut nacionalni sporazum, ali da istovremeno vidi aktivne jedinice ID kako...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.