Šojgu: Aktivnost NATO-a kod naših granica dostigla nivo bez presedana od Hladnog rata

Izvor: Vostok.rs, 24.Okt.2018, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu: Aktivnost NATO-a kod naših granica dostigla nivo bez presedana od Hladnog rata

Vojna aktivnost Severnoatlantske alijanse dostigla je najveći nivo od vremena Hladnog rata, a kao razlog koristi se mit o navodnoj ruskoj pretnji, izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu a zajedničkom sastanku ruskog i beloruskog vojnog odelenja, prenose RIA Novosti

"Vojna aktivnost NATO-a kod naših granica dostigla je nivo bez presedana od Hladnog rata. Politika Alijanse je usmerena na jačanje vojnog prisustva na istočnom boku", rekao je Šojgu.

Prema njegovim rečima, za to Savez aktivno koristi mit o ruskoj pretnji.

NATO praktikuje ofanzivne operacije tokom vežbi u blizini granica Rusije i Belorusije i njihov obim se širi, dodao je Šojgu.



"Obim operativne i borbene obuke na našim granicama se širi, njihov intenzitet se povećava, zemlje NATO-a obavljaju zadatke vođenja ofanzivnih operacija", rekao je Šojgu na sednici.
Alijansa aktivno povezuje nesvrstane zemlje sa ovim događajima, naglasio je ministar.

Moskva je više puta saopštila u vezi sa povećanom aktivnošću zemalja NATO-a na svojim granicama, te da ona nikome ne predstavlja pretnju, ali da neće ostati bez odgovora na potencijalno opasne radnje za njene interese.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut



 
 

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"Vojna aktivnost NATO-a u blizini granica Rusije veća nego ikada"

Izvor: Vesti-online.com, 24.Okt.2018

Vojna aktivnost Severnoatlantske alijanse dostigla je najveći nivo od vremena Hladnog rata, a kao razlog koristi se mit o navodnoj ruskoj pretnji, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu...Kako je istakao, politika NATO-a je usmerena na pojačano vojno prisustvo na istočnom krilu...Pored...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.