Snage Crnomorske flote prate grupu NATO brodova koji su ušli u Crno more

Izvor: Vostok.rs, 30.Okt.2020, 10:11

Snage Crnomorske flote prate grupu NATO brodova koji su ušli u Crno more

Snage Crnomorske flote Rusije počele su da prate grupu ratnih brodova NATO-a koji su ušli u Crno more, navodi se u saopštenju Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Rusije.
„Snage i sredstva Crnomorske flote započele su kontinuirano nadgledanje dejstava grupe za uklanjanje mina zajedničkih mornaričkih snaga NATO-a, koje su ušle u Crno more 29. oktobra“, navodi se u saopštenju. ​Takođe se napominje da se u grupi nalaze univerzalni transportni brod „Aliakmon“ grčke mornarice, minolovac „Orion“ francuske mornarice, morski minolovac „Algero“ italijanske mornarice i bazni minolovac „Duero“ španske mornarice.  

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.