Skot: Status kvo na Balkanu nije održiv, nema boljeg trenutka za sporazum

Izvor: Vostok.rs, 17.Jun.2019, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skot: Status kvo na Balkanu nije održiv, nema boljeg trenutka za sporazum

Nakon što je u Prištini zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a Metju Palmer održao govor povodom 20. godišnjice od NATO agresije i ulaska NATO snaga na Kosovo, pri čemu je opravdavao NATO agresiju, te da će Kosovo ostati "nezavisno" i da ima punu podršku SAD-a, oglasio se i ambasador SAD-a u Srbiji Kajl Skot putem Tvitera, podržavajući reči Palmera. "Političke vođe moraju ostaviti po strani nacionalističku retoriku i istorijski revizionizam. Oni skrnave sećanje na žrtve, ponovo otvaraju rane preživelih i sprečavaju napredak ka postizanju transparentne, demokratske i odgovorne vladavine.  
Političke vođe moraju ostaviti po strani nacionalističku retoriku i istorijski revizionizam. Oni skrnave sećanje na žrtve, ponovo otvaraju rane preživelih i sprečavaju napredak ka postizanju transparentne, demokratske i odgovorne vladavine. https://t.co/6V60d5qSCJ
— Ambassador Kyle Scott (@usambserbia) June 17, 2019 "Status kvo na Balkanu nije održiv. Svi gube zbog zastoja u pregovorima. Oni koji veruju da će doći bolji uslovi u kojima će ispregovarati povoljniji sporazum moraju znati da boljeg trenutka od ovog nema."
 
Status kvo na Balkanu nije održiv. Svi gube zbog zastoja u pregovorima. Oni koji veruju da će doći bolji uslovi u kojima će ispregovarati povoljniji sporazum moraju znati da boljeg trenutka od ovog nema. https://t.co/6V60d5qSCJ
— Ambassador Kyle Scott (@usambserbia) June 17, 2019
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.