Situacija na severu Kosova i u Zvečanu mirna, kaže policija

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Maj.2023, 08:53

Situacija na severu Kosova i u Zvečanu mirna, kaže policija

Za razliku od ponedeljka, kada je u Zvečanu situacija eskalirala sukobom Srba i pripadnika KFOR-a, u utorak, 30. maja, je mirno. Pripadnici KFOR-a su ponovo napravili kordon ali ovoga puta nekih 50 metara ispod same zgrade opštine. Okupljeni građani, koji se protive dolasku albanskog gradonačelnika su ponovo okupljeni, ali u znatno manjem broju. Takođe, mogu se videti radnici nekog komunalnog preduzeća kako čiste ulicu ispred opštine, gde je u ponedeljak zapaljen automobil, bacani...
Pogledaj vesti o: NATO,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da li su Srbi isprovocirani i ko se zalaže za mir?: Šta svetski mediji pišu o neredima na severu Kosova

Izvor: Danas, 30.Maj.2023

Desetine italijanskih i mađarskih vojnika iz misije KFOR koji su branili tri opštinske zgrade na severu Kosova povređeno je u sukobu sa srpskim demonstrantima dok je predsednik Srbije stavio vojsku u stanje visoke pripravnosti, piše Gardijan u svom izveštaju o najnovijim događajima na Kosovu.

Nastavak na Danas...

Policija Kosova: Situacija na severu mirna, ali krhka

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Maj.2023

Bezbednosna situacija na severu Kosova i dalje je napeta nakon akata koje su juče pokazali nasilni srpski demonstranti, ocenila je Kosovska policija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.