Šej: NATO kampanja imala podršku javnosti

Izvor: RTS, 10.Jun.2019, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šej: NATO kampanja imala podršku javnosti

Portparol NATO-a tokom bobardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine Džejmi Šej rekao je za RTK2 da kampanju alijanse i dalje vidi kao legitimnu i opravdanu.
Šej smatra da NATO nije imao drugog izbora osim upotrebe sile, pošto je Slobodan Milošević odbio mirovni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sporazum iz Rambujea.

Nekadašnji portparol NATO-a je izneo ocenu da je Milošević u Srbiji vodio "brutalnu kampanju" protiv naroda na Kosovu i Metojiiji, čineći, kako je rekao, brojne povrede ljudskih prava.
Šej tvrdi da je NATO za svoj postupak imao podršku javnosti, parlamenata i široke međunarodne zajednice jer, kako je naveo, niko nije želeo da se ponovi ono što se desilo u Bosni od 1992. do 1995. godine kada je međunarodna zajednica bila veoma spora u preduzimanju odlučujućih koraka.
Nekadašnji portparol NATO-a je ocenio da je moguče postizanje sveobuhvatnog sporazuma između, kako je rekao, "Srbije i Kosova kao dve nezavisne zemlje".
Šej je dodao da je neophodan stalni angažman SAD i EU da prinude Prištinu i Beograd da postignu sporazum.
"Dvadeseta godišnjica od završetka rata treba da bude mogućnost da se gleda u budućnost, a ne u prošlost. Jasno je da je iznad svega potreban sporazum Prištine i Beograda koji obavezno treba da obuhvati priznanje Kosova kao nezavisne zemlje", rekao Šej.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NATO: Morali smo da vas bombardujemo

Izvor: Mondo, 10.Jun.2019

Bivši i sadašnji čelnici NATO Džejmi Šej i Jens Stoltenberg kažu da "kampanju alijanse i dalje vide kao legitimnu i opravdanu"...Foto: Mondo/Mario Milojević..Portparol NATO-a tokom bombardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine Džejmi Šejsmatra da NATO nije imao drugog izbora...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.