Sastali se tajno: Potpuno menjaju vojnu strategiju?

Izvor: B92, 26.Avg.2023, 17:07

Sastali se tajno: Potpuno menjaju vojnu strategiju?

Generali NATO su možda uspeli da ubede Ukrajinu da promeni strategiju zbog kontraofanzive koja se prolongira, piše list "Gardijan", pozivajući se izvore.

Prema navodima lista, neki od najviših vojnih zvaničnika Alijanse, uključujući komandanta američkih snaga u Evropi, generala Kristofera Kavolija i britanskog admirala Entonija Radakina, prošle sedmice su se sastali sa glavnokomandujućim Oružanih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snaga Ukrajine Valerijem Zalužnim na tajnoj lokaciji na poljsko-ukrajinskoj granici.

"Cilj petočasovnog sastanka bio je da se pomogne u unapređenju ukrajinske vojne strategije. Glavna pitanja o kojima je razgovarano bile su akcije koje bi pomogle sa zastojem u ukrajinskoj kontraofanzivi, planovi borbenih dejstava za predstojeću zimu i dugoročna strategija ofanzive", navodi list. Autor članka tvrdi da su pomenute diskusije promenile planove Kijeva. "Možete da primetite da se ukrajinska vojska koncentriše na Zaporoškom frontu", zaključuje se u članku. "Njujork tajms“ je ranije pisao da postoji mogućnost da su SAD ubedile Ukrajinu da ne rasipa snage između Južnog i Istočnog fronta. Naime, tokom video-konferencije koja je održana sredinom avgusta predsednik Združenog generalštaba SAD, general Mark Mili, admiral Toni Radakin i general Kristofer Kavoli ubeđivali su Zalužnog da se fokusira na jedan pravac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.