Šagošev: Crno more je više naš dom, a ne američki ili NATO

Izvor: Vostok.rs, 02.Avg.2021, 09:48

Šagošev: Crno more je više naš dom, a ne američki ili NATO

"Provokacije" u Crnom moru, za koje je optužena Moskva, nisu ništa drugo do zaštita sopstvenih granica, rekao je za RIA Novosti Adalbi Šagošev, član komisije Državne dume za ispitivanje činjenica stranog mešanja. Ranije je komandant američke mornarice u Evropi i Africi admiral Robert Berk rekao da Rusija "provocira" SAD na napad. Kako je istakao Šagošev, ako profesionalci rade u crnomorskom regionu, neće biti problema. "Provokacije nisu ruski rukopisi. Apsolutno je očigledno da su nedavne provokacije američki rukopis. Vrlo je čitak", naveo je on. Prema rečima parlamentarca, Rusija je veoma ozbiljna u pogledu zaštite državnih granica. Prema rečima Šagoševa, sve kritike Moskve po ovom pitanju objašnjavaju se činjenicom da se Amerikanci ne mogu ponašati kao kod kuće u krimskom akvatorijumu. "Crno more je više naš dom, a ne američki ili NATO", zaključio je on.  

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Moskva: Gde je Crno more, a gde su SAD?

Izvor: Vostok.rs, 02.Avg.2021

Izjava komandanta američke mornarice u Evropi i Africi izuzetno je opasna i predstavlja pokušaj prebacivanja odgovornosti za izazivanje sukoba u Crnom moru, rekao je za RIA Novosti zamenik ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško. Ranije je admiral Robert Berk rekao da Rusija "provocira" Sjedinjene...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.