STOLTENBERG BI DVE DRŽAVE ŠTO PRE DA UVUČE U NATO: Njihov prijem bi išao veoma brzo, samo da apliciraju

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2022, 21:39

STOLTENBERG BI DVE DRŽAVE ŠTO PRE DA UVUČE U NATO: Njihov prijem bi išao veoma brzo, samo da apliciraju

Oni ispunjavaju NATO standarde u većini oblasti

Pristupanje Švedske i Finske NATO-u može ići veoma brzo ako ove zemlje odluče da apliciraju, izjavio je danas generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg na konferenciji za novinare u Briselu.

- Finska i Švedska su veoma bliski partneri. Oni su partneri sa širokim mogućnostima. Radili smo zajedno sa njima, vežbali smo zajedno sa njima, zajedno smo trenirali sa njima - rekao je Stoltenberg.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
, imaju veoma dobro organizovane i dobro vođene odbrambene i bezbednosne institucije, istako je on.

- Tako da su po mnogo čemu, naravno, veoma bliski NATO-u u svim aspektima. Dakle, u tom smislu, ovo može da prođe veoma brzo ako odluče da apliciraju. Ali na kraju dana, ovo će biti politička odluka koju moraju doneti Švedska i Finska ako žele da apliciraju. I mislim da je to politička odluka među 30 saveznika - kazao je Stoltenerg.

Finska i Švedska su članice EU, ali su vojno neutralne i nisu ušle u NATO.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NATO potpisuje sporazum o sajber bezbednosti sa Ukrajinom

Izvor: Blic, 14.Jan.2022, 17:46

Generalni sekretar NATO saveza Jens Stoltenberg osudio je danas kibernetičke napade na Vladu Ukrajine i rekao da će zapadna vojna alijansa u narednim danima potpisati sporazum o jačanju saradnje sa Kijevom u domenu sajber bezbednosti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.