SEĆANJE NA NATO BOMBARDOVANJE

Izvor: MC Bor, 07.Jun.2018, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEĆANJE NA NATO BOMBARDOVANJE

Bor, Boljevac, Zaječar, 07.06.2018.
SEĆANJE NA NATO BOMBARDOVANJE NA FARMI U PODGORCU
I ove godine, na današnji dan, 7.juna, u prisustvu predstavnika boračkih organizacija Bora i Boljevca, Opštine Boljevac, građana i učenika škole u Podgorcu, kao i rodbine izginulih troje radnika, položeni su venci i cveće na spomenik žrtvama NATO >> Pročitaj celu vest na sajtu MC Bor << agresije. .

Tog dana NATO avionu zasuli su bomabama ovčarsku farmu misleći da se na tom mestu krije srpska vojska. O tom strašnom zločinu agresora na tadašnju Srbiju i Jugoslaviju i nepokornosti naše vojske i naroda, nadahnuto je govoro Ognjen Pantović, Narodni poslanik ističući i danas veliki pritisak na državno rukovodstvo ka otimanju Kosova.

Samo tri dana pre okončanja operacije Nato pakta na području SR Jugoslavije, 7. juna je vazdušnim projektilima razorena ovčarska farma u selu Podgorcu i tom prilikom su poginuli zaposleni radnici  Milija Andrejević i Nebojša Srbulović iz Podgorca i Slavka Marić iz Zlota.

U znak sećanja na ovaj tragični događaj, ispred spomen obeležja stradalim radnicima održan je memorijalni skup kome su prisustvovale delegacije  opštine Boljevac, meštani sela Podgorca i Zlota, učenici Osnovne škole „Đorđe Simeonović“ i predstavnici SNS-a, SPS-a, Zelenih Srbije i drugih političkih partija i patriotskih organizacija koje čuvaju uspomenu na dane stradanja srpskog naroda..

Na spomen obeležje stradalim radnicima farme su položeni venci, a o Nato operaciji „Milosrdni anđeo“, govorio je Branislav Pajkić , Predsednik SRVS Boljevca, podsetivši prisutne na materijalna razaranja i stradanja nedužnih civila.

Dr Nebojsa Marjanovic, predsednik opstine Boljevac je u svom obraćanju posebno istakao da „Nikada nećemo zaboraviti ovaj zločin i da ćemo stalno posečati na njega kroz sećanje na nedužne stradalnike na ovoj u to vreme savremenoj farmi ovaca.“



Pogledaj vesti o: Bor

Nastavak na MC Bor...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.