Ruska vojna vežba u grčkom vazdušnom prostoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jan.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska vojna vežba u grčkom vazdušnom prostoru

ATINA - Ruski nosač aviona održaće ovog meseca vojnu vežbu u grčkom vazdušnom prostoru, prvu koja će se odigrati u jednoj državi članici NATO-a, saopštilo je danas grčko Ministarstvo odbrane.

Nosač aviona "Kuznjecov" leteće 3., 4., 8., i 10. januara jugoistočno od ostrva Rodos, a 11. januara južno od Krita.

'Kuznjecov", koji plovi u jugoistočnom Mediteranu zatražio je od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << grčke Civilne avijacije dozvolu da deluje u Atinskoj informativnoj zoni leta (FIR) i to je odobreno," nevedeno je u saopštenju.

Grčki zvaničnici rekli su i da će u operaciji učestvovati ruski borbeni avioni Suhoj 25 i Suhoj 33, kao i helikopteri "Kamov", prenele su agencije.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rusija izvodi vojnu vežbu u grčkom vazdušnom prostoru

Izvor: Kurir, 02.Jan.2009

ATINA, 2. januara (Tanjug) - Ruski nosač aviona održaće ovog meseca vojnu vežbu u grčkom vazdušnom prostoru, prvu koja će se odigrati u jednoj državi članici NATO-a, saopštilo je danas grčko Ministarstvo odbrane. Nosač aviona "Kuznjecov" leteće 3., 4., 8., i 10. januara jugoistočno od ostrva...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.