Rusija apelovala na članice NATO-a

Izvor: B92, 28.Okt.2020, 20:14

Rusija apelovala na članice NATO-a

Rusija apeluje na države članice NATO da dobro prouče izjavu predsednika Putina o deeskalaciji tenzija povodom razmeštanja raketa srednjeg i kratkog dometa.

Oni su apeolovali da se prouči i njegov predlog o uspostavljanju uzajamnih inspekcija raketnih postrojenja, saopštilo je danas rusko ministarstvo inostranih poslova.

"Za početak, apelujemo da se pažljivo prouče ruske inicijative, a mi smo spremni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da pružimo dodatna objašnjenja naših predloga. Otvoreni smo i dalje za konstruktivnu saradnju na principima jednake i nedeljive bezbednosti i poštovanja ravnoteže, kako bi se umanjile negativne posledice neuspeha Sporazuma o nuklearnim sredstvima srednjeg dometa", kaže se u saopštenju.

Očekujemo, navodi rusko ministarstvo inostranih poslova, da zemlje članice NATO, posebno Nemačka, demonstriraju odgovornost, preneo je TAS.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.