Rusi zapretili: Napadamo; Oglasio se NATO

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 12:38

Rusi zapretili: Napadamo; Oglasio se NATO

Ruska državna televizija upozorila je da će Kremlj napasti SAD nuklearnim oružjem, ako Ukrajina eskalira rat na "nuklearni nivo".

"Postavlja se pitanje da li će doći do nuklearne faze ili ne? Jer ako se ovako nastavi, to će se svakako dogoditi", rekao je ruski politički komentator i predsednik Ruskog instituta za Bliski istok Jevgenij Satanovski.

"I neće se raditi o taktičkom, već o strateškom nuklearnom oružju kojim ćemo napasti Ukrajinu, verujte >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mi, Sjedinjene Američke Države i sve ciljeve koji moraju da budu u centru pažnje. Tamo su još od vremena Sovjetskog Saveza, i oni u SAD, u Evropi i drugim mestima gde je koncentrisano američko nuklearno oružje, gde su američke vojne baze. Voleo bih da možemo da dokrajčimo neprijatelja, a da ne pređemo Rubikon na putu do nuklearne faze. Ali ako moramo, šta možemo da uradimo?", rekao je on.

U Briselu, na sastanku ministara odbrane NATO-a, Jens Stoltenberg je rekao da je ponašanje Rusije "deo obrasca" na koji je NATO odgovorio.

"Ako želimo pravedan i trajan mir, tada NATO mora da nastavi sa vojnom podrškom Ukrajine", dodao je Stoltenberg.

On je rekao da očekuje da će lideri NATO-a produžiti svoja obećanja o potrošnji na odbranu, ali ne očekuje da će to biti dogovoreno pre samita NATO-a sledećeg meseca u Vilnjusu.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.