Izvor: RuskaRec.ru, 26.Jun.2017, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Rosoboroneksport” dobio tender NATO-a za remont avganistanskih Mi-17V5

Severnoatlantska alijansa izabrala je ruski državni konzorcijum „Rosoboroneksport” i češku državnu firmu „Lom Praga” kao izvršioce radova na tenderu za remont i modernizaciju helikoptera Mi-17V5, saopštio je izvor iz sfere vojnotehničke saradnje.
Rusija je za 30 godina prodala preko četiri hiljade helikoptera Mi-17V5
Izvor je saopštio da se to dogodilo još prošle godine. Vrši se remont 63 helikoptera koje je Rusija ranije isporučila u Avganistan za novac >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << Pentagona.
Prema njegovim rečima, remont i modernizacija će trajati ove i naredne godine, prenosi „Vzglяd”.     
U oktobru 2014. godine pres-služba Federalne službe za vojnotehničku saradnju Rusije je saopštila da je Rusija ispunila svoje obaveze i da je Avganistanu isporučila sve ugovorene helikoptere Mi-17V5.
Eksperti su tada objasnili da je Pentagonu jeftinije da izvozi Mi-17 u Avganistan nego da koristi američki pandan Black Hawk, koji su američke vlasti prvobitno planirale da koriste. 
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.