Ratni čin; Američki pukovnik upozorava NATO: Veoma opasna igra

Izvor: B92, 23.Sep.2023, 18:27

"Ratni čin"; Američki pukovnik upozorava NATO: Veoma opasna igra

Davanje informacija NATO-a Oružanim snagama Ukrajine za izvođenje napada na ruske objekte može se smatrati aktom agresije protiv Moskve.

Ovo je rekao penzionisani pukovnik Oružanih snaga SAD Lourend Vilkerson za Jutjub kanal "Dijalog vorks".

"Što se NATO više približava sukobu, veća je verovatnoća da i sam bude uvučen u njega. Ne sumnjam da mi, verovatno, predajemo barem obaveštajne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << informacije od aviona koji lete u tom regionu, ako ne i više od toga. Možda ih i navodimo na mete. To je ratni čin protiv Rusije i njenih saveznika", rekao je oficir.

Kako je dodao, Rusija ima puno pravo da avione ili bilo koju drugu vazdušnu tehniku NATO smatra legitimnom metom u okviru oružanog sukoba u Ukrajini.

"Igramo veoma opasnu igru", upozorio je stručnjak.

Podsećamo, ukrajinske snage su 22. septembra izvele raketni napad na Sevastopolj – prilikom udara oštećena je istorijska zgrada ruske Crnomorske flote, a jedan vojnik se vodi kao nestao, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Podaci servisa "Flajtradar24" pokazali su da se tokom napada na Sevastopolj u blizini obale Crnog mora nalazio američki izviđački avion Boing P-8A "Posejdon" američke Ratne mornarice.

Letelice ovog tipa redovno se razmeštaju u blizini obale Krima zajedno sa izviđačkim avionima RQ-4 Global Hawk i avionima za rano upozoravanje i kontrolu E-3A Sentry Ratnog vazduhoplovstva SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO,   Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.