Rasmusen: Neće biti podele Kosova

Izvor: Blic, 27.Jun.2012, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasmusen: Neće biti podele Kosova

Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen izjavio je danas da bi svi trebalo da shvate da neće biti podele Kosova.

Generalni sekretar NATO-a je prištinskom listu Koha Ditore rekao da će NATO kroz misiju Kfora na Kosovu učiniti sve da obezbedi slobodu kretanja za sve.

Rasmusen je naveo da je novo smanjenje snaga Kfora odloženo zbog incidenata na severu Kosova.

Istakao je da je pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << severa Kosova trebalo rešiti politički i da bi do njega trebalo doći dijalogom.

Rasmusen je ponovio da Euleks nema potrebne kapacitete za izvršenje svih zadataka i istakao da NATO i EU o tome otvoreno razgovaraju.

Povezane vesti: Tači: Predložiću plan za integraciju Srba na severu Kosova Kfor uklonio barikade u Rudaru Rasmusen: Kfor delovao u samoodbrani, nužno obustaviti nasilje Tači razgovarao s Rasmusenom Drevs: Još 700 vojnika Kfora do petka na Kosovu
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.