Rasmusen: Moje molitve su s vama

Izvor: B92, 21.Maj.2014, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasmusen: Moje molitve su s vama

Sarajevo, Podgorica -- Generalni sekretar NATO saveza Anders Fog Rasmusen izjavio da je 21 država-članica ili zemlja partner Alijanse odgovorila na poziv vlasti poplavama ugrožene BiH

"Ovo je užasna prirodna katastrofa. Izražavam saučešće svim žrtvama u regionu. Moje su molitve s porodicama i zajednicama pogođenim poplavama", poručio je Rasmusen.

Pomoć je upućena, naveo je zvaničnik NATO saveza, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << precizirajući da su na terenu helikopteri, čamci, timovi za spasavanje..., a poslata je i neophodno potrebna voda za piće, hrana, šatori, ali i novčana sredstva.

Rasmusen će danas posetiti Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, prenose lokalni mediji.

Iako je poseta BiH planirana ranije, pre katastrofalnih poplava koje su prošle sedmice pogodile region, tokom susreta sa zvaničnicima će biti reči i o načinima pružanja pomoći BiH za otklanjanje posledica poplava, kao i o uslovima za aktiviranje članstva države u Akcionom planu za članstvo (MAP).

Rasmusen će nakon posete BiH otputovati u Crnu Goru gde će, kako je najavljeno iz vlade, sutra razgovarati sa tamošnjim zvaničnicima koji su, u nadi da bi na jesenjem samitu NATO u Velsu država mogla dobiti poziv za članstvo u Alijansi, intenzivirali kampanju na važnim svetskim adresama.

Rasmusenova poseta BiH i Crnoj Gori pada pred kraj petogodišnjeg mandata na čelu tog vojno-političkog saveza, a što se tiče BiH ovo je njegova druga poseta.

Na dužnosti generalnog sekretara NATO-a u oktobru će ga zameniti nekadašnji premijer Norveške Jens Stoltenberg.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rasmusen obilazi region

Izvor: Akter, 21.Maj.2014

Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen dolazi danas u posetu BiH i Crnoj Gori

Nastavak na Akter...

Rasmusen danas i u Crnoj Gori

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Maj.2014

Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen dolazi danas u posetu Crnoj Gori, gde će se sastati s najvišim zvaničnicima države koja teži da u septembru dobije poziv za članstvo u Severnoatlanskom savezu. Kako je najavljeno iz vlade, Rasmusen stiže u Crnu Goru danas, posle posete BiH, a zvanični...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.