Rakić: Insistiramo na mirnom rešenju, Kfor garant mira

Izvor: BKTV News, 03.Feb.2017, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakić: Insistiramo na mirnom rešenju, Kfor garant mira

Predstavnici Srba na Kosovu i Metohiji preneli su danas generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu zabrinutost srpske zajednice zbog aktuelne situacije, kao i njihovu spremnost da sva otvorena pitanja rešavaju na miran način dijalogom.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić rekao je za Tanjug da su predstavnici Srba najpre upoznali Stoltenberga, koji boravi u Prištini, sa aktuelnom situacijom na severu Kosova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
“Složili smo se oko toga da je Kfor garant mira i stabilnosti i da će tako ostati i dalje,” rekao je Rakić, te dodao da će razgovori sa Prištinom, uz posredovanje EU biti nastavljeni u drugom formatu.

Glavna tema tog susreta biće sudbina potpornog zida, koji je izgrađen u blizini glavnog ibarskog mosta u Severnoj Mitrovici, rekao je Rakić istakavši da Srbi očekuje da do konačnog dogovora neće biti jednostranih poteza.

Pored Rakića sastanku sa generalnim sekretarom NATO-a prisustvovali su zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović, šef poslaničkog kluba Srpske liste Slavko Simić i gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić.

Simić je u izjavi za Tanjug rekao da su predstavnici Srba generalnom sekretaru NATO-a jasno stavili do znanja da srpska zajednica na KiM želi da gradi mirno i bezbedno okruženje, za sve građane, kao i da Srbi imaju poverenje u Kfor.

“Naglasili smo da je nedopustivo da institucije u Prištini preduzimaju bilo kakve jednostrane poteze u Severnoj Mitrovici, jer je gradonačelnik Goran Rakić konstruktivan i ulaže puno napora da se sačuva mir i stabilnost zbog čega ima punu podršku ostalih političkih predstavnika Srba,” rekao je Simić.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da ni EU ni Priština ne poštuju dogovoreno i stalno menjaju pravila, da je sve što je on iznosio ovih dana istina.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Rakić: Insistiramo na mirnom rešenju, Kfor garant mira

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2017

Predstavnici Srba na Kosovu i Metohiji preneli su danas generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu zabrinutost srpske zajednice zbog aktuelne situacije, kao i njihovu spremnost da sva otvorena pitanja rešavaju na miran način dijalogom...Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić rekao je za Tanjug...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.