Rajs:Nećemo dozvoliti Rusiji da uloži veto na širenje NATO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rajs:Nećemo dozvoliti Rusiji da uloži veto na širenje NATO

ATINA - Rusiji ne sme da bude dozvoljeno da uloži veto na članstvo Ukrajine i Gruzije u NATO-u, izjavila je američka državna sekretarka Kondoliza Rajs.

"Nećemo dopustiti Rusiji da stavi veto na budućnost NATO-a, ni kada je reč o državama kojima je ponuđeno članstvo, niti njihovoj odluci da prihvate", rekla je Rajsova u intervjuu koji je danas objavljen u grčkom dnevniku "Tipos". >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Ona je istakla da "SAD i Evropa snažno podržavaju nezavisnost i teritorijalni integritet ruskih suseda".

Američka državna sekretarka je ponovila upozorenje SAD da bi vojna akcija Rusije u Gruziji u avgustu mogla da omete 15-godšnje napore te države da postane članica Svetske trgovinske organizacije (STO), kao i Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD), preneo je Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.