RUSI PODIGLI BORBENU PRIPRAVNOST: Alarmirane vojne baze u JOŠ DVE DRŽAVE, oglasio se Šojgu

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2023, 08:56

RUSI PODIGLI BORBENU PRIPRAVNOST: Alarmirane vojne baze u JOŠ DVE DRŽAVE, oglasio se Šojgu

Praktično celokupni borbeni potencijal svih zemalja NATO aktiviran je protiv Rusije, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Rusija podiže borbenu pripravnost svojih baza u Kirgiziji i Tadžikistanu u svetlu nastojanja SAD i njenih saveznika da obnove svoje vojno prisustvo u Centralnoj Aziji, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

- Amerikanci pod izgovorom borbe protiv terorizma pokušavaju da obnove svoje vojno prisustvo u Centralnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Aziji. Mi na zahteve Vašingtona da u tim zemljama razmeste vojnu infrastrukturu gledamo kao na direktnu pretnju stabilnosti na teritoriji zemalja-članica Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) - rekao je on.

Šojgu je na sastanku ministara odbrane zemalja-članica ŠOS-a u Nju Delhiju takođe rekao i da je uravo iz tog razloga i podignut nivo borbene pripravnosti ruskih baza u Kirgiziji i Tadžikistanu.

Praktično celokupni borbeni potencijal svih zemalja NATO aktiviran je protiv Rusije nakon pokretanja specijalne vojne operacije u Ukrajini, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

- Odmah nakon pokretanja specijalne operacije Rusiji su uvedene sankcije širokog obima, organizovana je isporuka naoružanja Ukrajini, snabdevanje Kijeva obaveštajnim podacima, dopremanje u zonu borbenih dejstava stranih plaćenika i savetnika - rekao je on.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

RT: SAD ucenjuju nacije da se bore protiv Moskve i Pekinga – Šojgu

Izvor: Vostok.rs, 28.Apr.2023

 Vašington pribegava različitim oblicima prinude dok pokušava da stvori regionalne saveze usmerene protiv njegovih geopolitičkih rivala, uključujući Moskvu i Peking, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.. On je razgovarao sa svojim kolegama koji predstavljaju druge članice Šangajske...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.