Putine, dobio si poruku: Spremni su

Izvor: B92, 15.Jul.2023, 10:28

Putine, dobio si poruku: "Spremni su"

Ukrajina treba da bude primljena u NATO bez ikakvih uslova i što je pre moguće kako bi se poslala poruka ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

To je napisao bivši britanski premijer Boris Džonson u tekstu za Dejli mejl.

"Nijedna zemlja nije uložila više napora od Ukrajine da pokaže svoju podobnost za članstvo u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NATO. Nijedna oružana snaga nije tako strašna i efikasnija u upotrebi NATO oružja", smatra britanski političar.

Džonson je naglasio da je Kijev spreman da postane član Severnoatlantske alijanse.

Po njegovom mišljenju, početak procesa prijema Kijeva u NATO poslužio bi kao "prava poruka" Putinu.

Zemlje G7 objavile su u sredu na samitu NATO-a u Viljnusu deklaraciju podrške Ukrajini, ali bezbednosne obaveze koje se u njoj pominju ne predviđaju konkretne rokove za implementaciju, kao prethodna obećanja u vezi sa članstvom Ukrajine u alijansi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.