Izvor: Blic, 04.Apr.2023, 16:10

Prva reakcija Kremlja nakon ulaska Finske u NATO, najavljene OVE PROTIVMERE: "Ovo radikalno menja situaciju"

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je danas da će ulazak Finske u NATO negativno uticati na odnose Moskve i Helsinkija i da će Rusija biti prinuđena da preduzme uzvratne mere, uključujući one vojno-tehničkog karaktera, "da bi odagnala pretnje za sopstvenu nacionalnu bezbednost".
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rusko ministarstvo: Finska je izgubila nezavisnost

Izvor: B92, 04.Apr.2023

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova najoštrije je osudilo ulazak Finske u NATO, ističući da ta nordijska zemlja neće "uticati ni na kakve odluke"..."Finska se ulaskom u NATO odrekla svog jedinstvenog identiteta i izgubila nezavisnost, što joj je decenijama davalo poseban status u međunarodnim poslovima“,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.