Preuranjeno upozorenje

Izvor: Vostok.rs, 25.Mar.2011, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preuranjeno upozorenje

25.03.2011. - Neuspehom agresije NATO-a pokušavaju da uplaše Zapad terorizmom

Hoće li Evropu zapljusnuti talas terorizma zbog vojne intervencije u Libiji? Za nekoliko sati do početka „Odisejeve zore" britanska tajna služba EmAj-5 je poslala kolegama iz Italije, Francuske, SAD i drugim saveznicima u NATO-u upozorenje. Prisluškivani su razgovori >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << u kojima Libijci u Britaniji govore o akcijama podrške Gadafiju.

Podaci britanskih tajnih službi svedoče da se takvi razgovori vode i u krugovima koji ranije nisu predstavljali pretnju. Odnosno, među ljudima koji su se odlično uklopili u zapadnu sredinu, ali sačuvali jake veze sa otadžbinom. Postoje i podaci o praćenju pojedinaca, njihove fotografije. Osumnjičeni govore o želji da se bore, o „akcijama protiv neokolonijalizma".

O čemu se radi? Da li je moguć talas međunarodnog terorizma?

Situacija je bila slična kada je bombardovan Bagdad. I onda je postojao strah od terorizma, ali do njega nije došlo. I Gadafi neće početi sa diverzijama u Evropi, smatra nemački novinar Aleksandar Rar:

On (Gadafi) sada pokušava da spase sopstvenu glavu. Situacija je za njega krajnje komplikovana. Nije vreme da se bavi terorizmom. Čak i da to učini, rezolucija će biti prepisana. Ako dođe do nekog terorističkog akta, Zapad će jednostavno poslati vojsku u Libiju. Kopnenu vojsku. To Gadafi shvata. Uskoro će on zapaliti naftne bušotine, da ih se ne bi dočepale strane korporacije, koje preko pobunjenika žele da promene ekonomsku šemu naftne industrije zemlje.

Italijanski novinar Đulijeto Kjeza takođe smatra da neće biti terorizma u Evropi zbog konflikta u Libiji. Tačnije, on smatra da su tajne službe namerno dezinformisale svet o nekom zagovoru Libijaca u Britaniji. Ako je izvor informacije EmAj-5, ne mislim da treba tome pridavati mnogo pažnje, govori Đulijeto Kjeza:

To je naravno pokazatelj nekih teškoća Velike Britanije i Francuske. Oni su, verovatno, bili sigurni, da će Gadafi kapitulirati ili da će biti ubijen kroz nekoliko sati od početka vojne intervencije. To se ne događa. Gadafi ima svoju armiju, ima ljude koji se bore za njega. On nije mrtav čovek. Oni vide političku opasnost u neuspehu vojne operacije i sada pokušavaju da uplaše publiku na Zapadu.

Za Evropu su kudikamo opasniji od terorista nelegalni afriči migranti, koje je Gadafi zaustavljao u dogovoru sa Italijom. Isto to je u dogovoru sa Francuskom radio u Tunisu Ben Ali. Sada će milioni izbeglica proći kroz Libiju i Tunis i stotine hiljada će sigurno doći do Evrope.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.