Pretnje Čedomiru Jovanoviću

Izvor: Blic, 26.Nov.2011, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretnje Čedomiru Jovanoviću

Na adresu predsednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića juče je stiglo preteće pismo, o kome je obaveštena i policija, saznaje „Blic“.

Uznemirujuća poruka ispod koje je potpisano udruženje „Srbi iz Srbije, Vojvodine i Kosova, Srbi svi" sadrži pretnje smrću Jovanoviću i celoj njegovoj porodici, ali i svim, kako se navodi, „drugim izdajnicima, njihovim ženama i deci". Pošiljaoci prete i da će uništiti svu pokretnu i nepokretnu imovinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jer, kako ističu, „moraju Srbiju osloboditi tog smrada".

„Organizovano se spremamo da oslobodimo Srbiju od izdajnika i NATO plaćenika. Imamo dosta spremnih ljudi, dosta oružja, municije, eksploziva, ručnih bombi koje ćemo utrošiti i likvidirati kompletnu porodicu.

Mnogo nas interesuje koliko si ti, Čedo, dobio para od Šiptara, Amerike i NATO pakta da ubeđuješ građane Srbije da predaju Kosovo Šiptarima”, navodi se u pretećem pismu. „Upozoravamo Dačića da povuče sve policajce koji vas obezbeđuju da ne bi i oni stradali. Proverili smo i znamo tačno gde stanujete, gde radite, gde izlazite, u koji ti vrtić idu deca, Čedo. Znamo broj registarskih tablica.

Ovo će biti početak likvidacije NATO plaćenika u Srbiji. Akcija počinje u novembru mesecu ove godine. Već smo se angažovali i pratimo vas svaki dan i biramo mesto i vreme za likvidaciju. Možda će prvo biti likvidirani članovi porodice, a vi na kraju”, stoji u poruci.

Vođstvo LDP: Zoran Ostojić, Nenad Milić, Čedomir Jovanović, Dejan Ranđić...

U LDP kažu za „Blic" da pretnje nisu neuobičajene, ali da se sa ovako gnusnim i zastrašujućim do sada nisu sretali. Zamenik predsednika LDP Nenad Milić, inače nekadašnji zamenik ministra unutrašnjih poslova, kaže za „Blic" da su pretnje posledica kampanje koja se protiv lidera LDP vodi.

- Pretnje Jovanoviću su direktna posledica kampanje koja se godinama unazad protiv njega vodi bez obzira na to da li one svoju bolesnu motivaciju pronalaze u priči o Kosovu ili njegovom beskompromisnom insistiranju na razotkrivanju političke pozadine ubistva Zorana Đinđića. To policija mora da reši. Očekujem jasnu političku reakciju ljudi koji vode ovu zemlju, jer će se pretnje ponavljati sve dok se ne prekine sa političkom kampanjom kriminalizacije Jovanovića - ističe Milić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gnusne pretnje i Čedinoj deci

Izvor: Mondo, 26.Nov.2011

Na adresu predsednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića juče je stiglo preteće pismo, o kome je obaveštena i policija.

Nastavak na Mondo...

Pretnje smrću Čedomiru Jovanoviću

Izvor: B92, 26.Nov.2011

Beograd -- Na adresu predsednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića stiglo je preteće pismo, o kome je obaveštena i policija, saznaje "Blic"...Uznemirujuća poruka ispod koje je potpisano udruženje "Srbi iz Srbije, Vojvodine i Kosova, Srbi svi" sadrži pretnje smrću Jovanoviću i...

Nastavak na B92...

Lideru LDP-a prete smrću

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Nov.2011

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović dobio je pismo u kojem se njemu i njegovoj porodici preti smrću.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Jovanović dobio najozbiljnije pretnje smrću do sada

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Nov.2011

Poruka ispod koje je potpisano udruženje „Srbi iz Srbije, Vojvodine i Kosova, Srbi svi“ sadrži pretnje smrću Jovanoviću i celoj njegovoj porodici, ali i svim, kako se navodi, „drugim izdajnicima, njihovim ženama i deci“

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Jovanović: Pretnje posledica politike LDP

Izvor: Studio B, 26.Nov.2011

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović rekao da su pretnje upućene njegovoj porodici direktna posledica politike koju zastupa stranka čiji je predsednik. ..U pretećem pismu koje je potpisalo "Udruženje Srba iz Srbije,Vojvodine i Kosova, Srbi svi", Jovanoviću i njegovoj porodici...

Nastavak na Studio B...

Pretnje Čedomiru Jovanoviću i njegovoj porodici

Izvor: EMportal, 26.Nov.2011

Na adresu lidera Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića stiglo preteće pismo koje je potpisalo udruženje Srbi iz Srbije, Vojvodine i Kosova, Srbi svi, u kom se preti smrću njemu i njegovoj porodici kao i, kako se navodi, svim drugim izdajnicima.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.